Ta en restresa till Teneriffa

Posted by John | Europa | Posted on april 20th, 2011

Teneriffa är helt klart en utav de mest populära Kanarieöarna och detta tack vare dess fantastiskt vackra omgivningar och enorma gästfrihet gentemot turister.

Är du ute efter att koppla av och tillbringa dagarna liggandes på idylliska sandstränder så är det södra Teneriffa du ska åka till. Är du ute efter en livligare semester med sena kvällar ute och en högre puls så är det den norra skidan du ska till. På Teneriffas mitt reser sig den massiva vulkanen Teide som bjuder på de mest fantastiska vyer. Vulkanen är Spaniens högsta berg och i anslutning till den finns även nationalparken Teide som verkligen är värd ett besök. Att få se stelnad lava i kombination med idylliska trädgårdar är något utöver det vanliga.

När det gäller hotell på Teneriffa så finns det något som passar alla, dock kan det vara svårt att få exakt det hotell man vill genom en sista minuten resa eller så kallat restresa. En del hotell är anpassade för barnfamiljer och andra passar bättre för kompisgäng, sedan finns det ytterligare hotell som har en romantisk atmosfär som är given för kärlekspar.

Restauranger finns det också gott om och det roliga med Teneriffa är att de har flera restauranger med svenska ägare. Så saknar du svenska köttbullar på semestern så finns det att hitta. Vill du äta lokalbefolkningens egen mat så rekommenderas det varmt att besöka en liten fiskeby. Det är en speciell känsla att äta fisk som är uppfiskad samma dag av en yrkesfiskare och sedan blir grillad över en öppen eld.

Mer information om Teneriffa:
http://www.reser.se/europa/spanien/teneriffa/

Sök restresor till Teneriffa:
http://www.reser.se/sista-minuten/

Hotell Barcelona – Tips på bra hotell

Posted by John | Barcelona, Hotell | Posted on april 11th, 2011

I Barcelona finns ett bra utbud av hotell i olika prisklasser. Kommer du till Barcelona utan en jättebudget men ändå vill bo på ett hotell med kvalitet och bra service? Då är Barcelona en bra stad för dig.

Här finns otaliga hotell för alla smaker och kvaliteten på hotellen håller i regel högre standard än hotell i övriga Europa. Många hotell är nyrenoverade för att hålla samma höga standard som grannhotellet, och på det viset har Barcelona fått en av de bästa hotellstandarderna i Europa.
 
Ett hotell som håller hög standard men en rimlig prisnivå är Hotel Medium Prisma. Detta hotell är en fyrstjärnig dröm. I en modern byggnad hittar du smakfullt inredda rum med nära till centrum och alla dess sevärdheter. I centrum vimlar det dessutom av restauranger, kaféer och barer om du skulle vara hungrig. Just detta hotell ligger bara ett stenkast från Montjuic Palats.

Läs mer om hotell i Barcelona på

barcelonaportalen.se/hotell-barcelona

hittabilligahotell.se/spanien/barcelona

I Barcelonas stadskärna finns många bra hotell. För att få rum på ett hotell som passar just dina behov kan det vara en god idé att vara ute i god tid när du bokar. Många webbsidor kan ge tips på bra hotell och bokar du online får du också möjlighet att läsa recensioner från riktigt gäster på de hotell som du funderar på.

Upplev de Grekiska öarna Kreta, Rhodos och Kos

Posted by John | Europa | Posted on april 1st, 2011

Kreta är ett utav Greklands allra populäraste resemål och även dess största ö. Tusentals turister ifrån hela världen reser dit varje år för att uppleva dess fantastiska omgivningar. Ön har en helt fantastisk kultur och ett otroligt nöjesliv. Sommarsäsongen håller i sig ifrån april till november och hotellalternativen är många. Kreta erbjuder allt ifrån stora familjehotell till hotell med nattklubbar till små mysiga hotell. Så oavsett om du reser med familjen, vännerna eller med kärleken så finns det en hel del alternativ att välja bland.

Rhodos är verkligen rätt ö att åka till om du vill få ut det mesta möjliga av din semester. På Rhodos finns det ett stort utbud utav vattensporter, hästridning, golf och tennisbanor. Alltså helt rätt resmål för den aktive. Vill du se antik kultur så anses Sianna vara en utav öns allra finaste byar. Rhodos har ett mycket stort restaurangutbud som erbjuder det allra mesta, men fisk och skaldjur är det mest dominerande.

Kos är känt för sina långa vackra sandstränder och för sina många små byar. Paradise Beach är den mest populära stranden och där är det fullt av människor varje dag. Andra vackra stränder som är varmt rekommenderade är Tagaki, Mastihari och Marwari. Vill du besöka en lite lugnare strand så ska du resa till västkusten.